info@raczpaliroda.hu +36 1 413 7552

Dr. X. Pál Zoltán LL.M.

Dr. X. Pál Zoltán LL.M.

Worker main image

dr. X. Pál Zoltán a Rácz és Pál Ügyvédi Iroda egyik alapítója és társtulajdonosa. 2009-ben végzett a Pécsi Tudományegyetem jogi karán. Az egyetemi évek alatt az Immo-Dance Bt. ingatlan szakértéssel foglalkozó cég alkalmazottjaként számos ingatlant érintő ügyben szerzett gyakorlati tapasztalatot. 2010-ben csatlakozott a dr. Rácz József Ügyvédi Irodához, ahol ügyvédjelöltként lehetősége nyílt az Iroda klasszikus polgárjogi, gazdasági jogi vonalán túl a saját érdeklődési körébe tartozó büntetőjogi, informatikai és adatvédelmi ügyek vitelére is. Korábban megszerzett kommunikáció-technikai mérnöki végzettségére építve 2012-ben infokommunikációs szakjogászi végzettséget szerzett, így munkája során ehhez a szektorhoz szükséges műszaki szemlélet még inkább hangsúlyt kapott. A szakvizsgák sikeres letételét követően 2014 tavaszán principálisával, dr. Rácz Józseffel közösen úgy döntöttek, hogy társas ügyvédi Irodát alapítanak. Munkáját a műszaki és jogi ismeretein alapuló komplex szemlélet, lényeglátás és hatékonyság jellemzi, mindvégig megtartva az objektív igazságosság követelményét.

A digitális technológia rohamos fejlődése új kihívások elé állította mind a jogalkotókat, mind a piaci szereplőket. A személyes adatok védelme napjaink egyik központi kérdése, melynek uniós szintű szabályozását az általános adatvédelmi rendelet (GDPR) adja. A jogi és informatikai környezet folyamatos változása és fejlődése miatt elengedhetetlen a szakirányú tudás naprakészen tartása, ezért dr. X. Pál Zoltán 2020-ban elvégezte az ELTE adatbiztonsági és adatvédelmi szakjogász (LL.M. - Master of laws) szakirányú továbbképzését summa cum laude minősítéssel. Az adatvédelem és az információbiztonság területén megszerzett elméleti tudás és a gyakorlati tapasztalatok ötvözete az ügyfelek minden eddiginél hatékonyabb és precízebb kiszolgálását eredményezi. 

Kedvenc szakterületei közé tartoznak az infokommunikációs szektort érintő jogterületek (adatvédelmi jog, e-kereskedelmi jog, médiajog, távközlési jog, reklámjog, szellemi alkotások joga), továbbá az ingatlanjog és a büntetőjog.

 

Elérhetőségek:
Tel.: 06-20-254-8144, e-mail: palzoltan@raczpaliroda.hu